FAQ

Klik op de vraag om het antwoord weer te geven. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur gerust een bericht!

1. Ik heb een bepaalde stijl in gedachten voor mijn fotoshoot. Kan jij dit nabootsen?

Ik sta open voor vele verschillende stijlen fotografie. Wat erg helpt bij het communiceren van jouw wensen zijn voorbeelden van foto’s in de stijl die jij graag terug wilt zien in jou fotoshoot. Pinterest borden zijn hier zeer geschikt voor. Als je deze naar mij doorstuurt kan ik een duidelijk beeld vormen van wat jij in gedachten hebt en zoeken naar de mogelijkheden om zo dicht mogelijk bij dit resultaat in de buurt te komen.

2. Waar betaal ik eigenlijk voor?

De pakketprijzen, net als de op maat gemaakte facturen, zijn opgebouwd uit verschillende fasen van het fotografie proces. Buiten de tijd die in de fotoshoot zelf gaat zitten, wordt er ook tijd besteed aan het voorbereiden van de fotoshoot, het sorteren en filteren van de foto’s gemaakt tijdens de shoot en uiteraard het bewerken van de foto’s. Dat laatste is vaak het deel van het proces waar de meeste tijd in gaat zitten, gezien het zorgvuldig werk is waar een oog voor detail van belang is. Het bewerken van de foto’s tilt ze naar een hoger kwaliteitsniveau en is van grote invloed op het eindresultaat.

3. Waar kan ik een fotoshoot doen?

Een fotoshoot op locatie kan bijna overal. Tall Tales Media is gevestigd in Leiden, dus ik werk bij voorkeur in Leiden en omgeving. Mocht je graag een fotoshoot buiten Leiden willen, dan kom ik naar u toe. Als de reisafstand verder is dan 10 km wordt er een reiskostenvergoeding van € 0,25 per km in rekening gebracht vanaf Leiden Centraal.

4. Kan ik ook een fotoshoot doen op meerdere locaties?

Uiteraard kan de fotoshoot op meerdere locaties plaatsvinden. Het is wel belangrijk om te weten dat wanneer je naar een andere locatie wilt tijdens de fotoshoot, de reistijd van de tijd van de fotoshoot afgaat. Als locaties dicht bij elkaar liggen is dit uiteraard van kleine invloed, maar grotere afstanden kunnen dus wel een groot deel van de fotoshoot-tijd innemen. Mijn advies is om een locatie uit te zoeken die meerdere interessante settings heeft, vlak bij elkaar. Hierdoor kun je een grote variatie in foto’s en beeld hebben zonder er ver voor te hoeven reizen. Soms heb je al een volledig andere setting door simpelweg vanuit een andere hoek te fotograferen, dus veel van locatie wisselen is vaak helemaal niet nodig.

5. Kan mijn fotoshoot ook binnen plaatsvinden?

Een fotoshoot binnen kan zeker. Bedenk wel dat voor mooie foto’s goed licht van belang is. Donkere ruimtes en TL-licht komen vaak niet ten goede van de kwaliteit van de foto’s. Bij te weinig licht ontstaan er ruis en korrels in de foto’s, of vallen ze erg donker uit. Camera’s hebben meer licht nodig dan het menselijk oog om een goed beeld te krijgen, dus wanneer je een locatie binnen uitzoekt, let er dan op dat het écht goed licht is binnen. Grote ramen zijn altijd een goed begin, en een zonnige dag maakt een groot verschil.

6. Er is regen voorspeld tijdens mijn fotoshoot buiten, wat nu?

In de regen fotograferen is natuurlijk niks. Als er slecht weer wordt voorspeld tijdens je fotoshoot op een buitenlocatie kan deze uiteraard kosteloos verzet worden. In de regen is het niet mogelijk om buiten te fotograferen gezien de fotografieapparatuur niet waterbestendig is. Grijs weer of temperatuur hoeven geen reden te zijn om de fotoshoot te verplaatsen, ook dan kunnen er mooie foto’s worden gemaakt. De fotoshoot verplaatsen naar een binnen locatie is natuurlijk ook mogelijk (zie vraag 5 voor tips).

7. Help! Ik voel me ongemakkelijk voor de camera!

Geen zorgen, ik ken het gevoel! Het uitgangspunt is dat de fotoshoot een leuke ervaring oplevert, niet alleen leuke foto’s. Het belangrijkste is dat je je (zo veel mogelijk) op je gemak voelt. Trek comfortabele kleding aan waar je je goed in voelt. Neem eventueel iemand mee die je op je gemak kan stellen, of boek een fotoshoot met z’n tweeën! Vaak went het al na vijf minuten om voor de camera te staan. Als je iets vervelend of ongemakkelijk vindt, geef dit aan. Als je je op je gemak voelt en het naar je zin hebt sta je het leukst op de foto, dus doe niets waar je je niet goed bij voelt. Je hoeft niet stijf stil te staan in ongemakkelijke poses voor de camera, daar wordt niemand gelukkig van. Samen maken we er een leuke sessie van en kun je met een goed gevoel naar huis om te wachten tot de mooie foto’s binnen komen.

8. Hoe kan ik me voorbereiden op mijn fotoshoot?

Nadat je een fotoshoot hebt geboekt, hoef je eigenlijk niks meer te doen. Je kunt uiteraard visagie en professionele styling regelen voor de dag van de shoot, maar deze dingen kun je uiteraard ook zelf doen. Qua outfit raad ik aan om na te denken over de locatie van de fotoshoot en of de kleuren van je outfit in het kleuren pallet passen van de omgeving. Rustige, neutrale tinten kunnen wegvallen in een stadse setting, maar juist heel goed werken in een natuurlijke omgeving. Zoek naar foto’s in een vergelijkbare omgeving van jouw geplande fotoshoot en kijk naar de kleur kleding die ze daar dragen. Het belangrijkste is dat je met een goed humeur en zin op de locatie aanwezig bent zodat we een leuke sessie kunnen hebben.

9. Kan ik buiten het pakket om extra foto’s bestellen?

Dit kan! Kosten voor extra foto’s bij een particuliere fotoshoot zijn € 10,- per stuk. Voor een bedrijfshoot is de prijs voor extra foto’s in overleg. Bedenk wel dat er een limiet zit aan het aantal foto’s wat kan worden genomen binnen een bepaalde tijd. Het is niet mogelijk om 50 verschillende foto’s van hoge kwaliteit te maken in een fotoshoot van een halfuur. Wilt u dus een aanzienlijk groter aantal foto’s dan het pakket aanbiedt, dan is het nodig om een langere sessie te boeken.

10. Kan ik mijn geboekte fotoshoot verzetten of annuleren?

Een geboekte fotoshoot kan uiterlijk 24 uur van te voren verzet of geannuleerd worden. Kom je niet op dagen op de fotoshoot zonder annulering of verzetten van de shoot uiterlijk 24 uur van te voren? Dan vervalt de fotoshoot en wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

11. Ik ben te laat bij de fotoshoot, wat nu?

Kom je te laat bij de fotoshoot, dan gaat dat ten koste van de tijd voor de fotoshoot. Zorg daarom dat je altijd ruim op tijd aanwezig bent en we direct van start kunnen gaan op de afgesproken tijd. Dat geeft een prettige start en een relaxte sfeer.

12. Foto’s bewerken, wat houdt dat in?

Het bewerken van de foto’s bestaat uit meerdere onderdelen. Alle foto’s de je krijgt opgestuurd zijn bewerkt. Dit houdt in dat, buiten het optimaliseren van de belichting en kleuren, ook kleine wondjes en puistjes worden weggepoetst. Op deze manier komen de foto’s het best tot hun recht en sta jij er op je mooist op.

13. Hoe lang duurt het voordat ik mijn foto’s krijg opgestuurd?

Je krijgt de foto’s uiterlijk vijf werkdagen na de fotoshoot opgestuurd, al probeer ik altijd de foto’s zo snel mogelijk voor u klaar te hebben. De foto’s worden naar het emailadres waarmee de boeking is gemaakt toegestuurd via WeTransfer, tenzij anders afgesproken. Ik stuur de foto’s in eerste instantie met een watermerk erop. Indien je tevreden bent met de foto’s die je hebt gekregen, krijg je de foto’s zonder watermerk erop opgestuurd. Hierna kunnen er geen aanpassingen meer worden gemaakt en is de fotoselectie definitief. Niet tevreden met de ontvangen foto’s? Zie vraag 15.

14. Mag ik mijn foto’s posten en printen?

De foto’s die je krijgt mag je voor privégebruik printen en posten. Als je de foto’s post op social media wordt het erg gewaardeerd als je Tall Tales Media in de beschrijving noemt en doorlinkt naar @TallTalesMedia op Instagram of naar de Tall Tales Media website. Het auteursrecht van de foto’s ligt bij Tall Tales Media en de foto’s mogen dus niet overgedragen aan en/of aangepast worden door derden.

15. Ik ben niet blij met de foto’s die ik heb gekregen.

Wat vervelend! Bij de geboekte fotoshoot zitten standaard twee rondes revisie waarin er kleine aanpassingen kunnen worden gedaan en je aan kan geven andere foto’s te willen ontvangen als een van de foto’s niet jouw stijl is. In eerste instantie krijg je de foto’s met watermerk erop. Zodra je aangeeft tevreden te zijn met de foto’s, krijg je de foto’s zonder watermerk. Hierna kunnen er geen aanpassingen meer worden gemaakt en is de fotoselectie definitief.

16. Kan ik een review achter laten?

Op het moment is er geen review optie op de website, maar een Google review wordt erg gewaardeerd!

%d bloggers like this: